Σήμερα η Βουλή υπέπεσε σε ένα τεράστιο σφάλμα, τροποποιώντας τον περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμο, ανοίγοντας τις ορέξεις ουσιαστικά στην παράνομη θήρευση, με ελαστικοποίηση των ποινών.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δια του βουλευτή του, κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου έκανε ακόμα μια φορά την προσπάθεια να εξηγήσει πως η λαθροθηρία χρειάζεται καταπολέμηση και όχι ένα “ευέλικτο” νομικό πλαίσιο που να τη νομιμοποιεί. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε σειρά τροπολογιών, με μόνο μία όμως τελικά, να υιοθετείται από την ολομέλεια.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά τη θέση μας, που με κάθε τρόπο έχουμε εκφράσει: Η φύση και η προστασία της πανίδας, όπως τα αμπελοπούλια, δε μπορούν να υποτάσσονται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Συμβουλεύουμε όσους βουλευτές ψηφοθηρούν, χαϊδεύοντας τα αυτιά των λαθροθήρων, να βρουν λιγότερο επικίνδυνα πεδία, αν θέλουν να συνεχίσουν την πρακτική τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε, μέσα και έξω από τη Βουλή να αντιμαχόμαστε κάθε πολιτική που στρέφεται ενάντια στη φύση και τους ανθρώπους.