Ενόψει του προγραμματισμένου χειμερινού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (EGP) που προγραματίζεται στη Φιλανδία,  ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Νίκος Παυλίδης συμμετέχει σήμερα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη, στην συνάντηση των Αρχηγών Πράσινων Κομμάτων στις Βρυξέλλες.

Tην συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα όπως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η αξιολόγηση της κοινής προεκλογικής εκστρατείας, η ανάλυση του πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές, ενώ θα γίνει και εκτενής αναφορά σχετικά με τις προτεραιότητες των πρασίνων για την τρέχουσα θητεία (2019 – 2024), τις συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από κοινά προγράμματα και τέλος θα παρουσιαστεί το TILT, ένα ηλεκτρονικό εργαλείο των πράσινων κομμάτων που παρέχει ενημερωτικό υλικό αλλά δίνει και την δυνατότητα πραγματοποίησης δημοψηφισμάτων για διάφορα θέματα.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος κ. Παυλίδης θα έχει την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, ιδιαίτερα στο σημείο όπου θα γίνει η ανάλυση του πολιτικού σκηνικού στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές, να θέσει επί τάπητος ζητήματα που αφορούν την Κύπρο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της μεσογείου, καθώς και να περιγράψει την επικρατούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο, τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και των παράνομων ενεργειών στην Αν. Μεσόγειο.