Ο διορισμός του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ προκάλεσε δικαιολογημένη θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Αγαθαγγέλου υπήρξε φανατικός πολέμιος του ΓΕΣΥ. Παραμένει ως γιατρός εκτός του ΓΕΣΥ μαζί με ελάχιστους πλέον συναδέλφους του. Ο διορισμός του κ. Αγαθαγγέλου προκάλεσε δυσπιστία ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία γνώριζε εκ των προτέρων την αντίδραση της κοινωνίας για αυτό τον διορισμό. Είναι άραγε η ώρα αυτή για να δημιουργούνται τέτοια διχαστικά ζητήματα σε σχέση με το  ΓΕΣΥ; Πολλοί θεωρούν τον διορισμό αυτό ως πράξη διαπλοκής ενώ θα επηρεάσει σημαντικά την ομαλή λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, αφού δημιουργεί αναστάτωση και αντιπαραθέσεις μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε τον διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ – ευθεία επίθεση κατά του ΓΕΣΥ και καλούμε τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη και τους αρμόδιους φορείς να ανακαλέσουν για τον εν λόγω διορισμό.

Εμείς,  θα συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τη υγεία ως δημόσιο αγαθό, και να παλεύουμε ενάντια στα συμφέροντα που προσπαθούν να αποδημήσουν το ΓΕΣΥ και να το οδηγήσουν στα χέρια των μονοπωλιακών ιδιωτικών συμφερόντων.