Τα πρακτικά της ΒτΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες από τον ΔΗΣΥ, το μόνο που αποδεικνύουν είναι η επιμονή του κ. Αναστασιάδη για κούρεμα και των καταθέσεων κάτω των 100 χιλ. ευρώ. Λογική συνέχεια αυτού είναι η συνειδητή επιλογή του κ. Αναστασιάδη να κοροϊδεύει ακόμα και σήμερα τον κυπριακό λαό, για την τάχα χαμένη “ευκαιρία” του πρώτου κουρέματος.

Ο κυπριακός λαός ξέρει πολύ καλά ποιοι οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στα τάρταρα για να έρθει ο κ. Αναστασιάδης και να “δεσμευτεί” ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κούρεμα καταθέσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης όμως δέχτηκε συμφωνία στο Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων. Επέμενε μάλιστα, το κούρεμα να αφορά και τις καταθέτες κάτω των 100 χιλιάδων για να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές (συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών 18/3/2013. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των πρακτικών του Eurogroup φανερώνουν τις πραγματικές θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη. Έγνοια του ήταν να σωθούν οι ξένοι συνεργάτες και οι φίλοι του από το κούρεμα καταθέσεων και όχι να υπερασπιστεί τον κυπριακό λαό και τις δεσμεύσεις του σε αυτόν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ανάξιο ακόμη και να απαντήσουμε στις κυβερνητικές αιτιάσεις που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Την απάντηση στην αναξιοπιστία του απερχόμενου Προέδρου και των ακολούθων του, θα δώσει ο κυπριακός λαός, που δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί μία πορεία στρωμένη σε ψέματα.