Τουρκία και Ακιντζί εφαρμόζουν την αρχή “τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας πάλι δικά μας”.

Ο κ. Άιντε μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δήλωσε ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες δεν είναι το ιδανικό.

Προφανώς, ο κ. Άιντε ανακάλυψε ότι οι πλανήτες βρίσκονται σε τεθλασμένη γραμμή. Ως αποτέλεσμα διαπιστώνεται ότι η Τουρκία έψαχνε αφορμή για να δυναμιτίσει το κλίμα και να ρίξει τις ευθύνες στους Ελληνοκύπριους.

Ο κ. Άιντε έδωσε, με την απαράδεκτη στάση του, το δικαίωμα στον κ. Ακιντζί να παρέμβει σ’ ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ενώ την ίδια στιγμή, από τη μια παρακολουθεί αδιαμαρτύρητα την Τουρκία προκλητικά να δημιουργεί τεράστιο θέμα για μία απλή ιστορική αναφορά στα σχολεία και από την άλλη επιβάλλει ως κάτι το λογικό τις εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ο κ. Άιντε πρέπει να σταματήσει να αναφέρει συνεχώς στα λεγόμενα του περί παραθύρου ευκαιρίας και ότι “δεν θα παραμένει για πάντα ανοικτό και πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο το έχουμε, ειδάλλως κάτι λιγότερο ευχάριστο μπορεί να συμβεί”.

Ποιο είναι αυτό το “λιγότερο ευχάριστο”, άραγε, κ. Άιντε;

Στη δική μας αντίληψη, αυτό ακούγεται ως απειλή.

Είναι θλιβερό να απαιτεί ο κ. Ακιντζί απόσυρση της απόφασης της Βουλής και να απειλεί με τερματισμό των συνομιλιών. Η στάση της Τουρκίας και του Ακιντζί αποτελεί ακόμα ένα δείγμα της αντίληψης τους για τη λύση του κυπριακού. Αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα της εφαρμογής της αρχής “τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας πάλι δικά μας”.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών