Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Άιντε επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την επικίνδυνη ακαταλληλότητά του ως ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Πίσω από γενικόλογες αναφορές περί ευθύνης όλων των μερών, επιχείρησε να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες που τον βαρύνουν και προσωπικά. Ασφαλώς δεν άρθρωσε λέξη, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, για την τουρκική αδιαλλαξία και την ευθύνη της Τουρκίας για το ναυάγιο.

Να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά στον ξεχασιάρη κ. Άιντε, πως οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας για έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν την πρόοδο των συνομιλιών. Τα περί “κακού κλίματος, τόνου και τρόπου που μιλούσαν οι άνθρωποι” είναι άλλη μια αποτυχημένη προσπάθειά του να καλύψει τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό.

Ενώ σημειώνει τις υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη δε λέει αν οι Τούρκοι έκαναν έστω και ένα βήμα πίσω από τις αδιάλλακτες θέσεις τους.

Ο κ. Άιντε και οι τακτικισμοί του, είναι σαφές πως αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.