Ο κ. Αναστασιάδης, αφού με τις επιλογές του υπέσκαψε την προοπτική δίκαιης λύσης του Κυπριακού, αποφάσισε να καταπιαστεί και με τα ανοιχτά θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Οι δηλώσεις Αναστασιάδη για την ονομασία της ΠΓΔΜ είναι εξόχως άστοχες και εθνικά επικίνδυνες.

Διερωτόμαστε πως θα αντιμετωπίσουν τις δηλώσεις του για ονομασία των Σκοπίων σε “βόρεια Ελλάδα” οι Βορειοελλαδίτες ομοεθνείς μας. Ας τολμήσει να αποκαλέσει την Νοτιοδυτική Τουρκία , βόρειο Κουρδιστάν. Αντέχει να κάνει τέτοια δήλωση για την Τουρκία, ή εξαντλεί την απερισκεψία του πάνω στην Ελλάδα και τον λαό της; Ο απερχόμενος Πρόεδρος επιλέγει ακόμα και τώρα, που η διαπραγμάτευση της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων βρίσκεται σε εξέλιξη, να τοποθετηθεί με έπαρση και αλαζονεία ακυρώνοντας τις διαχρονικές θέσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πραγματικά αναρωτιόμαστε, ποιον εξυπηρετεί αυτή η τοποθέτηση; Σίγουρα όχι τις σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας, που για πολλοστή φορά ο κ. Αναστασιάδης και το περιβάλλον του, θέτουν σε κίνδυνο.

Αποδεικνύεται εξάλλου για άλλη μία φορά ότι η συμπεριφορά του κ. Αναστασιάδη δεν είναι στο επίπεδο και το κύρος που απαιτεί η θέση του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας