Έχει σήμερα αναχωρήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι πολιτικοί αρχηγοί για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκπροσωπεί στη Γενεύη, ως έχει ανακοινωθεί, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος κ. Έφη Ξάνθου, την οποία στηρίζει ομάδα στελεχών του Κινήματος στην Κύπρο με το συντονισμό του Αντιπροέδρου Α’, νομικού κ. Νίκου Παυλίδη.

Πέραν από τα συνήθη ευχολόγια, και επειδή το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιθυμεί να είναι ωφέλιμο παρά αρεστό, οφείλει να σημειωθεί ότι δυστυχώς, παρά τα όσα περί αντιθέτου αναφέρθηκαν στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο, δεν του έχουν κοινοποιηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας τα νομικά έγγραφα προετοιμασίας της πλευράς μας κατά τις τελευταίες ημέρες.

Ζητούμε όπως τα έγγραφα μας κοινοποιηθούν άμεσα, και ευελπιστούμε ότι κατά τις διεργασίες στη Γενεύη θα υπάρχει εκείνο το επίπεδο ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων που θα μας επιτρέψει να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ένα αποτέλεσμα που θα προάγει και θα διασφαλίζει τις θέσεις της πλευράς μας.

Δυστυχώς οι κακοί οιωνοί δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη στάση της Τουρκίας και της Βρετανίας που προωθούν διχοτομικές ιδέες και απέκλεισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη διάσκεψη, ούτε μόνο με τη στάση του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ κ. Γκουτέρες που ανέχεται τις ενέργειες τους κατά παράβαση του πλαισίου της εντολής του από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά έχουν σχέση και με την αδυναμία του Προέδρου Αναστασιάδη να προετοιμαστεί κατάλληλα και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των κομμάτων εν όψει της πενταμερούς διάσκεψης.