Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup της 18ης Μαρτίου 2013, επιβεβαιώνουν αυτό που οι πλείστοι των Κυπρίων ήδη γνωρίζουν: Ο κ. Αναστασιάδης συνειδητά εξαπάτησε την Βουλή και τον κυπριακό λαό, όταν την επομένη έφερε την πρόταση για το “1ο κούρεμα” που περιλάμβανε και τις καταθέσεις κάτω των 100.000, οι οποίες το Eurogroup αποφάσιζε πως πρέπει να προστατευτούν, μόλις μία μέρα πριν.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός της αναξιοπιστίας του απερχόμενου Προέδρου και του περίγυρού του, που ακόμη και σήμερα αναφέρονται σε αυτή την παράνομη πρόταση, ως τάχα σωτήρια για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πολιτική δύναμη που στο μέτρο των δυνατοτήτων της έκανε τα πάντα για να μην εφαρμοστεί κανένα κούρεμα στις καταθέσεις των Κυπρίων, σήμερα 5 χρόνια μετά την καταστροφή δεν τρέφουμε καμία ελπίδα πως η αποκατάσταση των θυμάτων θα επέλθει από τους θύτες. Η νέα διακυβέρνηση των Δυνάμεων της Αλλαγής, είναι αυτή που θα αναλάβει αυτό το -σε κάθε περίπτωση δύσκολο, αλλά δίκαιο- έργο.