Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει για ακόμα μια φορά, τις παράνομες επεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου στην περιοχή του Θ.Ο.Ι στην Λακατάμια.

Στο ίδιο έργο θεατές παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να εκτελούνται παράνομα, εργασίες για επέκταση γηπέδων και  εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας φαίνεται οι εργασίες να γίνονται για λογαριασμό του αθλητικού σωματείου του Θ.Ο.Ι .

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών , επισκέφθηκε τον χώρο και διαπίστωσε πως γίνεται επέμβαση  σε σημείο δίπλα από  το υφιστάμενο γήπεδο. 

Για να καταλάβει κάποιος τι γίνεται ακόμα και η πρόσβαση στα γήπεδα γίνεται μέσα από την κοίτη του ποταμού που όταν έχει νερό γίνεται άκρως επικίνδυνη για μικρούς και μεγάλους. Οι εκχωματώσεις που έγιναν,  έχουν επίσης δημιουργήσει ρήγματα στις όχθες της λίμνης Μαγκλή πού όταν βρέχει, γεμίζουν τα γήπεδα με νερό και μετατρέπονται σε βάλτους. 

Αναμένεται πως οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές και μη ανατρέψιμες για το φυσικό περιβάλλον κάτι που φυσικά, επηρεάζει και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.  

Ενημερώσαμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, προσμένοντας πως θα ανταποκριθούν επαρκώς, έστω και κατόπιν εορτής. Η απουσία των αρχών σε συνδυασμό με την  απληστία ορισμένων, δυστυχώς επιτείνει το τεράστιο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων άναρχων αναπτύξεων και ειδικά σε κοίτες ποταμιών.

 —