Η αναφορά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την περίπτωση των επεμβάσεων στην παραλία του Ασπρόκρεμμου, παρά το ξενοδοχείο Άνασσα, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η εξωθεσμική διαδικασία που ακολουθήθηκε, με τα έργα να εκφεύγουν πολύ της ούτως ή άλλως παράτυπης άδειας, στην παραλία ωοτοκίας των χελώνων, δείχνουν πως όχι μόνο υπάρχει ελλιπής έλεγχος των αρμόδιων Τμημάτων, αλλά και πολιτική ανοχή στις παραλήψεις -ή “παραλείψεις”- αυτές.

Όταν ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναδείξαμε το θέμα, κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για υπερβολές, για περιττές περιβαλλοντικές ευαισθησίες που στερούν εκατομμύρια από τον τόπο. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για fake news. H έκθεση του Γενικού Ελεγκτή επιβεβαιώνει τους Οικολόγους και εκθέτει την κυβέρνηση.

Εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως πρωταρχικός πλούτος του τόπου είναι το περιβάλλον και οι άνθρωποι του και όχι οι πολλαπλών ειδών φιέστες που στρέφονται ενάντια και στους δύο.

Δεν καλλιεργούμε αυταπάτες πως η πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης για το περιβάλλον μπορεί να βελτιωθεί ή να αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι και γι αυτό το λόγο που στηρίζουμε το πολιτικό πρόγραμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου που προωθεί τη δημιουργία Υφυπουργείου Περιβάλλοντος που θα περιλαμβάνει, θα καθοδηγεί και θα ελέγχει το έργο όλων των επιμέρους Τμημάτων της κυβέρνησης.