Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο 27 Μαΐου τον Δήμο Λευκάρων και είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Δήμαρχο Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους. Τον κ. Περδίκη συνόδευσε ο επαρχιακός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Λάρνακας κ. Χαράλαμπος Ηρακλέους.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους ενημέρωσε τον κ. Περδίκη για θέματα που αφορούν την διαχείριση του Πρασίνου και της άγριας βλάστησης, την πολιτική του δήμου για τους σκύλους και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λευκαρων.

Ο κ. Περδίκης έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Λευκάρων γιατί έχει καθιερώσει το “επίδομα σκύλων” για όσους δημοτικούς υπαλλήλους εκτός ωρών εργασίας αναλαμβάνουν και μεταφέρουν στο καταφύγιο αδέσποτους σκύλους ή περιθάλπουν και φροντίζουν τραυματισμένα ζώα.

Κυριότερο πρόβλημα για τον Δήμο Λευκάρων φαίνεται να είναι οι μεγάλες διαρροές πόσιμου νερού, που αγγίζουν το δραματικό ποσοστό του 50%. Ως εκ τούτου οι οφειλές του Δήμου στο Τμήμα Υδάτων δεν αντιστοιχούν στις εισπράξεις από τους καταναλωτές αφού το νερό αυτό δεν φτάνει ποτέ στους υδατομετρητές των κατοίκων της κοινότητας. Συνεπώς ένα σημαντικό ποσοστό αποκόπτεται από την κρατική χορηγία προς τον Δήμο Λευκάρων.

O Δήμος Λευκάρων ζήτα την κρατική στήριξη για να προχωρήσει το έργο της αντικατάστασής του δικτύου υδατοπρομήθειας που σήμερα αποτελείται από πεπαλαιωμένους σωλήνες από αμίαντο με νέες σωληνώσεις από σύγχρονα υλικά.

Μόνο έτσι θα περιοριστούν οι απώλειες του νερού σε μακροχρόνια βάση. Δυστυχώς οι αρμόδιοι φαίνεται να κωφεύουν στις εκκλήσεις του Δήμου Λευκάρων.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές και κυρίως το Τμήμα Υδάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους Το πόσιμο νερό είναι πολύτιμο.