Σε σημερινό δημοσίευμα της, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στην υπόθεση που αναδείξαμε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σχετικά με την πώληση άγριων ζώων, από τον «συνήθη ύποπτο», Melios Park, μέσω facebook.

Εκεί φιλοξενείται και δήλωση του Υπουργού Γεωργίας, κ. Κουγιάλη, στην οποία -ορθά- επισημαίνεται ότι δεν παρανομεί μόνο ο πωλητής, αλλά και ο πιθανός αγοραστής.

Δε μπορούμε ωστόσο παρά να αναρωτηθούμε, γιατί ο κ. Κουγιάλης αρκείται σε ενημερωτικού τύπου αναφορές προς τον Τύπο. Γιατί λάμπει δια της απουσίας του, ενώ το θέμα του συγκεκριμένου χώρου εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο, από τότε που το καταγγείλαμε; Θεωρεί ότι ο ρόλος του Υπουργού εξαντλείται στο συντονισμό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε ότι με συνέπεια θα βρισκόμαστε απέναντι, όχι μόνο σε όσους επιχειρούν να εμπορευτούν την άγρια ζωή, αλλά και σε όσους συνειδητά-ή μη, τους το επιτρέπουν.

Κατανοούμε τη θέση ότι παρανομούν και όσοι αγοράζουν τα άγρια ζώα, αλλά κανένας δε μπορεί να αθωώσει ένα κράτος που παρανομεί. Η παρανομία του κράτους προηγείται και υπερκαλύπτει την παρανομία του ιδιοκτήτη και όσων επισκέπτονται την εγκατάσταση αυτή ή αγοράζουν ζώα.

Ο κ. Κουγιάλης, έστω και καθυστερημένα, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του!