Η Κυβέρνηση διολισθαίνει σε επικίνδυνους ατραπούς. Προσπαθεί να ποδηγετήσει ανεξάρτητους θεσμούς, υποσκάπτοντας το κράτος δικαίου και ασκώντας προληπτική τρομοκρατία. Η δρομολογημένη απόπειρα παύσης του Γενικού Ελεγκτή, εκτός από εξόφθαλμο δείγμα αυταρχισμού, αποτελεί προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων και μη ανάληψης ευθυνών στο τεράστιο σκάνδαλο των διαβατηρίων.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επιλέγει να μην απαντά στην πληθώρα ερωτημάτων για το σκάνδαλο των διαβατηρίων και καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς και εκβιασμούς, επιδιώκοντας επί της ουσίας πλήρη συσκότιση. Μετά τα «λιβελλογραφήματα του OCCRP», το «φιλοτουρκικό Al Jazeera», η κυβέρνηση εφηύρε «ανάρμοστη συμπεριφορά» εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή. Ο κατήφορος της δεν έχει τέλος.

Εκθέτει τη Δημοκρατία διεθνώς και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, υπενθυμίζουμε, διενεργεί έρευνα επί παραβάσει για τις μαζικές πολιτογραφήσεις που προχώρησε αυτή η κυβέρνηση.

Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες παρακολουθούν και τους κρίνουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε να ζητούμε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία σε θέματα δημοσίου συμφέροντος. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ευρήματα όλων των ερευνών για το σκάνδαλο των διαβατηρίων.