Οι κυνηγοί συνεχίζουν να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες θήρευσης στον υγροβιότοπο της Ανθούπολης, αυτή τη φορά καμουφλαρισμένοι και στήνοντας καρτέρι στα θηράματα. Σύμφωνα με καταγγελίες από τους εργαζόμενους του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων στην Ανθούπολη, κυνηγοί εισέρχονται παράνομα σε υγροβιότοπο της περιοχής, πυροβολώντας θηράματα που καταλήγουν μέσα στη λίμνη.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε αναδείξει ξανά το ζήτημα αυτό με ανακοίνωση μας ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου, όπου και πάλι είχαμε καλέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπηρεσία Θήρας, Αστυνομικός σταθμός Λακατάμιας) να παρέμβουν άμεσα για να πιάσουν στα πράσα τους συγκεκριμένους λαθροκυνηγούς. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι η κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή είναι απαγορευμένη και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολόγησης της έκνομης πράξης τους.

Το περιβάλλον καταστρέφεται απλά και μόνο για να αποκτήσουν οι κυνηγοί το θήραμα τους. Άραγε έχουν αναλογιστεί ποτέ τις ζημίες που προκαλούν στη δημόσια περιουσία και στη φυσική πανίδα και χλωρίδα της περιοχής;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεσα τους αρμόδιους φορείς, το τμήμα Θήρας και την Αστυνομία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για εντοπισμό των παρανομούντων και να ξηλώσουν τις κατασκευές καμουφλαρίσματος τους.