Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ακόμη μια φορά συμμετέχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και βρίσκεται στο πλάι των γονέων και παιδιών, αυτή τη φορά στο Δημοτικό σχολείο Άγιοι Ανάργυροι στο Μοναγρούλι της Λεμεσού.

Δυστυχώς φαίνεται ότι ήδη άρχισε η συμπλεγματοποίηση των πρώτων δύο τάξεων του σχολείου, λόγω μείωσης των μαθητών κατά ένα άτομο, και παρά την αντίθετη άποψη των άμεσα εμπλεκομένων, το ΥΠΠΑΝ επιμένει ότι απόφαση του δεν αλλάζει. Θεωρούμε ότι είναι άκρως επικίνδυνη η απόφαση αυτή, καθώς δεν είναι δυνατό εν καιρό πανδημίας να συμπλεγματοποιούνται δύο τάξεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός 20 μαθητών σε μία τάξη των 40 τ.μ.

Το Κίνημα εκπροσώπησε ο βουλευτής του Κινήματος κ. Σταύρος Παπαδούρης ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρει πως: «Φαίνεται πως οι κυβερνητικές διακηρύξεις για στήριξη του κόσμου της υπαίθρου και οι πολιτικές καταπολέμησης της αστικοποίησης είναι έπεα πτεροέντα. Η εμμονή του ΥΠΠΑΝ για συμπλεγματοποιησεις τάξεων σε σχολεία της υπαίθρου αντιστρατεύεται της διακηρυγμένης κυβερνητικής πολιτικής για πολλοστή φορά. Είναι ένα δίκαιο αίτημα των γονέων και των παιδιών να μην στηρίξουν τη συγκεκριμένη συμπλεγματοποιήση των τάξεων και ελπίζουμε να ικανοποιηθεί το αίτημα τους εντός των επόμενων ημερών γιατί η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών πρέπει να είναι υπεράνω της όποιας πολιτικής λιτότητας.».

Πρώτιστο μέλημα του συνδέσμου γονέων και των αρχών είναι να προστατέψει άμεσα τα παιδιά.