Δυστυχώς επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά, τα όσα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έλεγε εδώ και χρόνια, η ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. «Κενά στη νομοθεσία έτυχαν εκμετάλλευσης από «pet shop – ζωολογικό κήπο» το οποίο επανειλημμένα ρεζιλεύει τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και όλους του φορείς που εδώ και χρόνια αναφέρουν πως η λειτουργία του εν λόγω υποστατικού είναι παράνομη αλλά εξακολουθεί – μέχρι και σήμερα – να λειτουργεί!», γράφει η έκθεση του γενικού ελεγκτή.

Η απουσία νομοθετικού πλαισίου που να ρυθμίζει την εισαγωγή μεγάλων άγριων ζώων κατέστησε δυνατή την εισαγωγή άγριων ζώων από τον ιδιοκτήτη του εν λόγω «ζωολογικού κήπου», χωρίς να ξεκαθαρίζονται τα ζώα που ανήκαν στον ζωολογικό κήπο και τα ζώα που ανήκαν στην προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη και ποια στο «pet shop».

Τα όσα προβλήματα καταγράφονται στην ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα έχει αναδείξει επανειλημμένα εδώ και χρόνια (πολεοδομικές άδειες, εγκαταστάσεις, ασφάλεια, άγρια ζώα). Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια τον παράνομο ζωολογικό κήπο (ή κάτεργο) επισκέπτονταν τα δημόσια σχολεία στα πλαίσια των «εκπαιδευτικών» εκδρομών.   

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτεί επιτέλους από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να δράσουν προκειμένου να λήξει αυτή η χρόνια υπόθεση με το «Melios Zoo». Κλείστε το επιτέλους το ρημάδι.