Η κατάσταση που επικρατεί με την υποστελέχωση στο Τμήμα νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που προκύπτουν, δυσχεραίνει και επιβαρύνεται το έργο των γιατρών και τον νοσηλευτών.

Δυστυχώς τα προβλήματα στο Μακάρειο Νοσοκομείο είναι διαχρονικά και πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

Σε δηλώσεις της η κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι μεγάλη προσβολή για ένα κράτος να μην έχει δημιουργήσει ακόμη τις κατάλληλες υποδομές και τις συνθήκες ασφάλειας για ένα Νοσοκομείο που λειτουργεί σχεδόν 38 χρόνια. Ένα νοσοκομείο που έχει την ευθύνη για τα νεογέννητα και τα παιδιά που θα έπρεπε να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και περίθαλψη».

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υποστελέχωση και τις υποδομές στο τμήμα νεογνών και αναμένουμε ότι ο ΟΚΥπΥ θα αφουγκραστεί τα ζητήματα που επισημαίνει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επέμβει το κράτος έτσι ώστε να προστατευτούν και να διαφυλαχθούν τα αιτήματα και τα δικαιώματα των νοσηλευτών και κατ’ επέκταση και των ασθενών.