Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να ενημερώνει τις πολιτικές δυνάμεις, επιλέγει να ενημερώνει τους πολιτικούς του φίλους. Αυτό απέδειξε ο τρόπος χειρισμού του, ως προς τα απόρρητα έγγραφα που το Προεδρικό διέρρευσε σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι δεν δόθηκαν απόρρητα έγγραφα, περισσότερο προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παρά να αναφερθεί στην ουσία του θέματος. Περιμέναμε αν μη τι άλλο, τα έγγραφα αυτά να έρθουν σε γνώση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, προτού γίνουν προϊόν μικροπολιτικής από το Προεδρικό. Υπενθυμίζουμε άλλωστε τη δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη -με όποια αξία μπορεί να προσδίδει κανείς πλέον στις δεσμεύσεις του- ότι μετά το καλοκαίρι θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές προτάσεις των κομμάτων για το Κυπριακό.

Ακόμα όμως, καμία πρόσκληση δε μας έχει απευθυνθεί. Ελπίζουμε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μη θεωρεί το Κυπριακό ως εργαλείο για να περισώσει τη φθίνουσα επιρροή του στους Κυπρίους ψηφοφόρους.

Ούτε εμείς, ούτε κανένας ξεχνά τους χειρισμούς του, εναντίον των οποίων ο ίδιος τοποθετείται.