Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χθεσινές του δηλώσεις έθεσε σε γενικές γραμμές δημόσια τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε ενώπιον του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Μετά την αποστολή με της κα. Λουτ – δήλωσε – θα ενημερώσει τον Κυπριακό λαό για τις επιλογές που έχουμε ενώπιον μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αφού ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τις επιλογές  και να θέσει ενώπιον του αυτές τις επιλογές μέσω δημοψηφίσματος .

Είναι προφανές ότι η εντολή που έλαβε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές δεν καλύπτει τη σημερινή συγκυρία του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αμφισβητείται στις επιλογές του στο Κυπριακού από στελέχη του ιδίου του κόμματος που τον ανέδειξε και από πολλούς που τον είχαν ψηφίσει. Από την άλλη φαίνεται να νιώθει πως έχει την υποστήριξη αυτών που δεν τον ψήφισαν.

Αυτή η κατάσταση απονομιμοποίησης μπορεί να τύχει δημοκρατικής διαχείρισης μόνο μέσα από καταφυγή στην άμεση δημοκρατία, δηλαδή στον ίδιο το λαό, μέσω δημοψηφίσματος.

Αφού έχει καταλήξει στις επιλογές που έχουμε ενώπιον μας ως λαός, ας αφήσει αυτό το λαό να αποφασίσει ποια επιλέγει μέσω δημοψηφίσματος.