Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Πέρδικης μαζί με αντιπροσωπεία του κινήματος αύριο Σάββατο 24/11 /18  θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο κοινοτικό συμβούλιο  με τον κοινοτάρχη Δένειας κ. Χριστάκη Παναγιώτου και με τους γεωργούς της περιοχής , οι οποίοι δέχτηκαν τις απειλές από τον τουρκικό κατοχικό στρατό και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την περιοχή που καλλιεργούσαν για χρόνια. 

Η προκλητική αυτή στάση και οι απαράδεκτες ενέργειες από μέρους των κατοχικών στρατευμάτων, είναι πρόδηλο ότι έχουν στόχο και σκοπό. Χρησιμοποιούν την απειλή αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προκειμένου να πιέσουν την ελληνοκυπριακή ηγεσία να προβεί σε νέες υποχωρήσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παρακολουθεί τις εξελίξεις και καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της ακριτικής κοινότητας Δένειας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες μέρες τις προκλήσεις του Αττίλα.

Και για μία ακόμη φορά καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα σχετικά διαβήματα με τα Ηνωμένη Έθνη, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει περισσότερο από κάθε φορά να καταγγείλει τα γεγονότα σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.