Η Πολιτική Επιτροπή  του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ομόφωνα αποφάσισε χθες και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη ως Βουλευτή, καθώς και τον Βουλευτή κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης για το 2019 εκτός των κονδυλίων για το ΓΕΣΥ και του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Τροπολογίες όλων των κομμάτων βάζουν φρένο στις αποκρατικοποιήσεις (CYTA και Kρατικό Λαχείο), θέτουν δικλίδες ασφάλειες στις υπόλοιπες διεργασίες αποκρατικοποιήσεων (πχ. Τρόοδος) ενώ οι Οικολόγοι επιμένουν σε τροπολογίες που περιορίζουν τα προκλητικά επιδόματα των κρατικών αξιωματούχων. 

Στον κρατικό προϋπολογισμό εντοπίζουμε σπατάλες και μη δικαιολογημένες δαπάνες, αδικαιολόγητα ψηλά επιδόματα αξιωματούχων, εκατοντάδες προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων, λιμουζίνες, σκάνδαλα και κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος και προπαντός αστόχευτες και προκλητικές δαπάνες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων, γι’ αυτό και δεν προτιθέμεθα να τον στηρίξουμε.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για επαναδημιουργία μιας οικονομίας βασισμένη ανισομερώς στις υπηρεσίες του τριτογενή τομέα, μιας οικονομίας που θα είναι για πάντα εξαρτημένη από εξωγενείς παράγοντες.

Είναι ένας προϋπολογισμός με έντονο Φιλελεύθερο προσανατολισμό που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τον άνθρωπο και τη φύση