Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Η υπόθεση για την οποία κάποιοι με εμπλέκουν προσωπικά και είναι σχετικά με την καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή εις βάρος του Υπουργού Εσωτερικών είναι πάρα πολύ απλή.

Εμείς, ως Κίνημα Οικολόγων και εγώ προσωπικά, στα 21 χρόνια της πορείας μας, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά την υπόληψή μας, ως ένα πολιτικό κίνημα που δεν αφήνει καμία κατηγορία στη σκιά, δεν κουκουλώνει καμία πολιτική υπόθεση.

Αυτή η χώρα δεν καταστράφηκε επειδή υπήρχε υπερβολικός έλεγχος, αυτή η χώρα δεν καταστράφηκε επειδή αξιολογήθηκαν και ερευνήθηκαν αβάσιμες καταγγελίες. Αυτή η χώρα καταστράφηκε, και πολλές φορές μάλιστα, επειδή καταγγελίες και προειδοποιήσεις κουκουλώθηκαν, επειδή δεν έγινε έρευνα ακόμα και για την οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια.
Είναι η έλλειψη ελέγχου και εγρήγορσης, η έλλειψης συστηματικής προσπάθειας διερεύνησης της κάθε καταγγελίας, που οδήγησαν αυτή τη χώρα στην καταστροφή, κατ’ επανάληψη.
Είχαμε λοιπόν μπροστά μας μια καταγγελία από ένα δημοσιογραφικό οργανισμό, έναν οργανισμό στα μέσα ενημέρωσης, εις βάρος του κυρίου Χάσικου. Είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τον Γενικό Ελεγκτή και να ζητήσουμε διερεύνηση αυτής της καταγγελίας. Ούτε συμφέροντα εξυπηρετήσαμε, ούτε είχαμε κάποιο όφελος από αυτή την ενέργειά μας.
Ο Γενικός Ελεγκτής, εξετάζοντας αυτή την καταγγελία, από τον συγκεκριμένο δημοσιογραφικό οργανισμό, ανακάλυψε ένα στοιχείο, για το οποίο εγκαλείται σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο Υπουργός Εσωτερικών είναι καλό να αφήσει τις επιθέσεις που θυμίζουν την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, για να φύγει ο νοικοκύρης» και να απαντήσει ξεκάθαρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα, βρέθηκε εμπλεκόμενος σε μια υπόθεση, η οποία πλήττει την ιδιότητά του. Να καθαρίσει τη θέση του και να αφήσει τις κατηγορίες και τις επιθέσεις, βασιζόμενος στη λογική του η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.