Δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
Ο κ. Ακιντζί άφησε στην άκρη τα όποια προσχήματα κρατούσε μέχρι τώρα και προχώρησε σε συγκεκριμένες απειλές λέγοντας “ότι μπορεί από τον Ιούλιο να υπάρξει ένταση στην περιοχή, αν η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινήσει γεωτρήσεις”.
Η απειλή Ακιντζί έρχεται να προστεθεί στο συνολικό παζλ προκλήσεων της Τουρκίας με το Μπαρμπαρός να βρίσκεται μεταξύ Καρπασίας και Αμμοχώστου και τις ασκήσεις του κατοχικού στρατού με πραγματικά πυρά να είναι καθημερινές.
Η Τουρκία έχει ανεβάσει επίπεδο στις προκλήσεις και απειλές, εάν σκεφτεί κάποιος ότι οι ασκήσεις των Τούρκων πραγματοποιούνται πολύ κοντά στο νορβηγικό σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion, το πλήρωμα του οποίου αποτελείται από πολίτες ευρωπαϊκών κρατών.
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε την ακραία στάση της Τουρκίας και την απειλητική ρητορική του κ. Ακιντζί. Καλούμε επίσης τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναδείξει στο μεγαλύτερο βαθμό αυτές τις απειλές ζητώντας κυρώσεις κατά τις Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Οι απειλές της Άγκυρας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που εμπλέκονται στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου.