Η πρόσφατη ισχυρή σεισμική δόνηση έφερε ξανά στο προσκήνιο το πολύ σοβαρό πρόβλημα με την αστάθεια των βράχων στην περιοχή του Πλατύ της Αγλαντζιάς, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει καταρρεύσει μεγάλο μέρος των βράχων (οδό Ηλέκτρας). Πιθανόν να έχει προκύψει περαιτέρω αστάθεια βράχων και σε άλλα σημεία στο Πλατύ). Από τύχη δεν προέκυψαν θύματα ή ζημιές στις παρακείμενες οικίες. Το συγκεκριμένο σημείο είχε καταστεί ασταθές λόγω της κατά παρέκκλιση παροχής πολεοδομικής άδειας σε πολυόροφη πολυκατοικία σε πάροδο της Λεωφόρου Κυρηνείας. Παρά τις διαμαρτυρίες τόσο των περιοίκων όσο και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, τόσο το Τμήμα Πολεοδομίας όσο και ο Δήμος Αγλαντζιάς ενέκριναν την αίτηση για πολεοδομική άδεια της συγκεκριμένης οικοδομής, με αποτέλεσμα να προκληθεί περαιτέρω αστάθεια στους βράχους και να καταρρεύσει μέρος τους χθες το βράδι.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Αγλαντζιάς και την άμεση μετακίνηση των όγκων χωμάτων, πριν δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα με την διοχέτευση λάσπης στο σύστημα ομβρίων υδάτων της περιοχής και όλα τα πολλαπλά προβλήματα που αυτό θα προκαλέσει. Επιπλέον, πρέπει να εξεταστεί άμεσα η περιοχή ώστε να αποτραπούν περαιτέρω αποκολλήσεις βράχων και ζημιές. Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, αντί για πρόληψη προβλημάτων έχουμε αντίδραση μετά από δυσάρεστα γεγονότα.

Η πολιτεία είχε παραχωρήσει κονδύλια για την μελέτη και την στήριξη των ασταθών βράχων στο Πλατύ Αγλαντζιάς αλλά ακόμη δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες προς αυτό το σκοπό. Δυστυχώς, με την κατάρρευση των βράχων αυτών έχει επηρεαστεί δυσμενώς και ο σχεδιασμός του Δήμου Αγλαντζιάς για την δημιουργία περιμετρικού πάρκου σε όλο το μήκος του υψιπεδίου του Πλατύ Αγλαντζιάς.