Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023, έχει οριστεί από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, και σκοπός της είναι η προώθηση των πανευρωπαϊκών πολιτικών που προβάλλουν το περπάτημα, την ποδηλασία και την χρήση δημόσιων μέσων συγκοινωνίας, ως τους πλέον επιθυμητούς τρόπους μετακίνησης των ανθρώπων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2023 πραγματοποιεί συναυλία με τίτλο: «Πράσινη μετάβαση, εν χορδαίς και οργάνοις». Η εκδήλωση είναι μια πολιτιστική παρέμβαση με θέμα τα οικολογικά μέσα συγκοινωνίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με το μουσικό σχήμα «Katie & the boys» και την Βάσω Πελεγκάρη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Θεατράκι του ΡΙΚ και θα έχει διάρκεια μια ώρα. Η είσοδος συναυλία είναι ελεύθερη και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας θα έχει η κ. Βάσω Πελεγκάρη.

Μαζί μας στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ο Υπουργός Μεταφορών, επικοινωνιών και δημόσιων Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, όπως και Δήμαρχοι της ευρύτερης Επαρχίας Λευκωσίας.

Σας περιμένουμε όλους/όλες σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά και σας παροτρύνουμε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης για τη μετάβαση σας στη συναυλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός αυτός θεσμός έφτασε στη Κύπρο από το 2002 με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο οργάνωσε τότε μια σειρά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Πάω στη πόλη χωρίς αυτοκίνητο».

Απαιτείται προσπάθεια από όλους εμάς για να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να ευαισθητοποιηθούμε στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε διαρκώς με το αυτοκίνητο και να περιμένουμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπεμπόμενων ρύπων.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).