Δήλωση Πάρη Μαυρομμάτη – Εκπροσώπου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη σύσκεψη για την οικονομία.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σε σχέση με τις εκποιήσεις και τη γραμμή που Υπουργείο Οικονομικών και Κυβέρνηση σκέφτονται να ακολουθήσουν.

Στη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, όχι μόνο δεν έγινε καμιά αναφορά για δημιουργία ενός ανεξάρτητου δημόσιου φορέα διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αλλά τα όσα ειπώθηκαν στρέφονται μόνο υπέρ του τραπεζικού συστήματος.

Οι ασαφείς αναφορές, η διαφορετική προσέγγιση, η απουσία του σχεδίου ΕΣΤΙΑ από την συζήτηση, υποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία κλήθηκαν τα κόμματα να παραστούν σε μια σύσκεψη, που στόχο είχε την εξασφάλισή της συναίνεσης των κομμάτων σε μια πλήρη οικονομική καταστροφή των δανειοληπτών και όχι μόνον.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν δέχεται αυτές τις πρακτικές που μοναδικό στόχο έχουν να ξεπουλήσουν τις περιουσίες των Κυπρίων. Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών να αναθεωρήσει τις πρακτικές, τις προτάσεις και τις εισηγήσεις του και να πορευθεί σε μια λογική προς το συμφέρον των πολιτών, εξετάζοντας εναλλακτικές επιλογές όπως αυτή του φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ και όχι να κινείται ωσάν να είναι το τσιράκι των τραπεζών.