Χρήζουν διερεύνησης οι καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη αδελφού του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας – αλλά και άλλων νομικών – οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, η εμπιστοσύνη της οποίας ενδέχεται να κλονιστεί αν υπάρξει απραξία και δεν δοθούν απαντήσεις.

Ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε σε συγγενικά πρόσωπα δικαστών που εργάζονται σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, αφήνοντας σκιές ότι η δικαιοσύνη που απονεμήθηκε ενδεχόμενα να ήταν νοθευμένη. Οι καταγγελίες του κ. Κληρίδη, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα και σε τράπεζα, οι αποφάσεις τις οποίες όπως είπε, είναι σχεδόν πάντα υπερ της και αυτό γιατί στο Δικηγορικό γραφείο που τις ανέλαβε φέρεται σύμφωνα με την καταγγελίες να εργάζονται συγγενικά πρόσωπα δικαστών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις αναφορές του κ. Κληρίδη. Η απονομή δικαιοσύνης είναι δικαίωμα των πολιτών και υπεράνω των όποιων αντιδικιών. Έχοντας υπόψη και άλλες κατά καιρούς καταγγελίες, άποψη μας είναι ότι οι διαστάσεις της υπόθεσης ξεφεύγουν της σύγκρουσης μεταξύ δικηγορικών γραφείων ή όπως λένε πολλοί της περίπτωσης να συγκρούονται δυο νομικά τζάκια ή κατεστημένα.

Οι καταγγελίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και οι ισχυρισμοί καταδεικνύουν ότι ενδεχόμενα να αδικήθηκαν πολίτες και να ευνοήθηκαν συγγενείς και φίλοι εις βάρος άλλων.

Δεν έχουμε ακούσει ακόμα σοβαρό αντίλογο και διάψευση. Αναμένουμε το αποτέλεσμα της διερεύνησης που θα καλύπτει τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα για να συνεχίζουν οι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στο Δικαστικό Κυπριακό Σύστημα, ένας από τους λίγους θεσμούς που πάρα τα τρωτά σημεία και τις αδυναμίες του δεν έχει ακόμα εξευτελιστεί πλήρως στα μάτια της κοινωνίας.