Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δηλώνει το αγωνιστικό παρόν του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου η ώρα 3:00 μ.μ.έξω από το ζωολογικό Κήπο Πέγειας, με αφορμή το επεισόδιο με την καταγγελία για ξυλοδαρμό νεαρού ακτιβιστή την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Ο νεαρός ξεκίνησε απεργία πείνας ως εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εισαγωγή και κράτηση δύο μικρών ελεφάντων, κινούμενος από αγνά φιλοζωικά αισθήματα και χωρίς να εκφράσει επιθετικές διαθέσεις, προσπάθησε να αναρτήσει πανό και πλακάτ. Τότε – σύμφωνα με την καταγγελία του ακτιβιστή – ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου εξεμάνει και επιτέθηκε κατά του ακτιβιστή, κτυπώντας τον με μια καρέκλα και προκαλώντας του σωματική βλάβη.Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει την προχειρότητα με την οποία η αρχές αδειοδότησαν την εισαγωγή στην Κύπρο των δύο μικρών ελεφάντων για το πάρκο Πέγειας αλλά και την εισαγωγή κι άλλων άγριων ζώων για άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις που λειτουργούν – δυστυχώς – στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος των Οικολόγων κ. Περδίκης με μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και Επαρχιακών Επιτροπών Αμμοχώστου και Πάφου του Κινήματος.