Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έδωσε το παρόν του στην πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν φιλόζωοι την Κυριακή 28 Ιουνίου στη Λάρνακα, διαμαρτυρόμενοι για την κακοποίηση ζώου από ασυνείδητο συμπολίτη μας, ο οποίος μαχαίρωσε εν ψυχρώ σκύλο μπροστά στα μάτια του έντρομου ιδιοκτήτη του, ο οποίος τυγχάνει να είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση ήταν παρόν ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Μιχάλης Παράσχος, ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας του Κινήματος κ. Δώρος Χριστοφή και ο Επαρχιακός Γραμματέας Αμμοχώστου του Κινήματος κ. Σάββας Μακρίδης.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Παράσχος δήλωσε τα εξής: «Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητήσαμε από την πολιτεία  να αντιδράσει σε τέτοια περιστατικά. Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την εφαρμογή του νόμου για την αστυνομία των ζώων η οποία ψηφίστηκε στις 12 Ιουνίου 2012 μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Το Κίνημα έχει ήδη ζητήσει από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να διερευνήσουν άμεσα τη σοβαρή αυτή υπόθεση και να φέρουν τον υπεύθυνο απέναντι της δικαιοσύνης».