Είναι πράγματι άξιο απορίας πως, ξαφνικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θυμήθηκε, να ζητήσει από τα κόμματα που διαφωνούν μαζί του στο Κυπριακό, να καταθέσουν τις θέσεις τους στην προσεχή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, για το θέμα της νέας στρατηγικής στο Κυπριακό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε καταθέσει τις προτάσεις μας για μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, από το 2014, σε ένα εκτενές και ολοκληρωμένο πολυσέλιδο κείμενο στο Εθνικό Συμβούλιο.

Προτάσεις για τις οποίες δεν είχαμε την παραμικρή ανταπόκριση. Η διαδικασία της κατάθεσης προτάσεων για μια νέα εναλλακτική στρατηγική στο Κυπριακό αποδείχθηκε τότε, δηλαδή το 2014, ένα επικοινωνιακό φιάσκο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε στην ίδια φαρσοκωμωδία, για ακόμη μια φορά.

Εάν ο Πρόεδρος ζητά, με ειλικρίνεια, προτάσεις για μια νέα στρατηγική -όπως αναφέρει- θα πρέπει πρώτα να μας ξεκαθαρίσει, εάν θεωρεί, ότι η μέχρι τώρα στρατηγική που ακολούθησε έχει αποτύχει, άρα και θα πρέπει να τερματιστεί και να αναζητηθεί μια άλλη.

Εάν δεν υπάρχει διαπίστωση ότι η παρούσα στρατηγική απέτυχε, δεν υπάρχει λόγος να αναζητείται κάποια άλλη. Από την άλλη, εάν η πρόσκληση του Προέδρου έχει – όπως φαίνεται – επικοινωνιακό χαρακτήρα, εμείς θα προβληματιστούμε πολύ σοβαρά για το πως θα ανταποκριθούμε.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ξεκαθαρίζουμε ότι το Κυπριακό δεν προσφέρεται για προεκλογικά επικοινωνιακά παιγνίδια.