Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών Κόρνου και Πυργών, αλλά και τους ιερείς της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, έμπρακτα με τη συμμετοχή μας αύριο Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι διαμαρτυρόμενοι αντιστέκονται στην απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος να εγκρίνει αίτηση της εταιρείας ΣΚΥΡΑ ΛΙΜΑ ΛΤΔ στα Πυργά για δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ασφάλτου.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την όποια επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση, όπως αυτή κατάντησε σε μια περιοχή που κατά τα άλλα είναι προστατευόμενη και ενταγμένη στο Natura 2000.

Συνεπώς, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα πολιτών και μοναχών με στόχο να μην επιβαρυνθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, οι οποίοι ήδη διαβιούν σε ένα βεβαρημένο περιβάλλον από λατομεία, σκυροθραυστική μονάδα και διαχείρισης υλικών από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομές. Όλες αυτές οι ρυπογόνες δραστηριότητες διεξάγονται στην περιοχή από την εν λόγω εταιρεία.

Η ενδεχόμενη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ασφάλτου αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να προκληθεί και ρύπανση της ατμόσφαιρας αλλά και των πλούσιων, υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων. Όλα τα πιο πάνω, σε περίπτωση που επιτραπεί η λειτουργία του εν λόγω εργοστασίου, θα έχουν εμφανώς αντίκτυπο και στην ανθρώπινη υγεία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αυτό αγώνα που δίνουν οι επηρεαζόμενοι από την μελλοντική λειτουργία του εργοστασίου και συνεχίζουμε – όπως και στην πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας – με την παρουσία μας να διαμαρτυρόμαστε και να αξιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της επηρεαζόμενης περιοχής.

Ως εκ τούτου, καλούμε ανοιχτά τα μέλη και τους φίλους του αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συμμετέχει στην ειρηνική αυτή διαμαρτυρία.