Το είπαν και το έκαναν από ότι φαίνεται τοπικοί παράγοντες στον Ακάμα, και προχωρούν με την διαχρονική τακτική της σταδιακής καταστροφής της φυσικής χλωρίδας και πανίδας της χερσονήσου. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στον τύπο, οι πρόσφατες 10 πυρκαγιές στην χερσόνησο οφείλονται σε κακόβουλες ενέργειες και το Τμήμα Δασών βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως είναι πραγματικά πολύ λυπηρό και αδιανόητο ο πλανήτης να αντιμετωπίζει την μέγιστη κρίση της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίζουν κάποιοι να καταστρέφουν ένα από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Κύπρου. Μόλις πριν μια εβδομάδα κοινοτάρχης χωριού του Ακάμα είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι εαν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους όσον αφορά τις υπό διαμόρφωση πολεοδομικές ζώνες στην περιοχή θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

Ευελπιστούμε ότι με τα επιπρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Δασών οι πυρκαγιές θα αντιμετωπίζονται τάχιστα και πριν προλάβουν να ξεφύγουν του ελέγχου και θα διερευνηθούν τα περιστατικά των κακόβουλων ενεργειών και θα οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η προστασία και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας.