Μιλώντας σε εκδήλωση του Σωματίου Εθελοντών Σιάς, προς τιμή των νεκρών και αγνοουμένων της Κοινότητας, τη Δευτέρα 16/7, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης είπε:

«Οι θυσίες του λαού μας, στο βωμό της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δεν μας επιτρέπεται και ξεχάσουμε. Οφείλουμε με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, να αναδεικνύουμε τα φωτεινά παραδείγματα της θυσίας και προσφοράς του πολύτιμου αγαθού της ζωής μας, από αυτούς τους νέους ανθρώπους που άφησαν πίσω γονείς, συζύγους, παιδιά και οικογένεια.

Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία, ενάντια στους Τούρκους εισβολείς.

Δεν μπορούμε σήμερα, στο όνομα των εφήμερων σκοπιμοτήτων να αποδεχτούμε λύση στο Κυπριακό που να διαλύει την Κυπριακή Δημοκρατία  και να εγκαθιδρύει ένα θνησιγενές και  μη βιώσιμο μόρφωμα. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τα όπλα που τίμησαν με τη θυσία τους αυτοί οι νεκροί. Οι θυσίες του λαού μας αλλά και η απλή λογική επιβάλλουν εμμονή σε αρχές και αξίες».

Η εκδήλωση διανθίστηκε από ποιήματα και απαγγελίες λαϊκής ποίησης, προβολή μικρού μήκους ταινίας του Ν. Ταμάσιου και τραγούδια / αφηγήματα από τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ.