Τεράστια πτώση της τιμής του πετρελαίου καταγράφεται τις μέρες αυτές, η οποία φτάνει το 30%, ενώ αναμένεται η πτωτική πορεία να συνεχίσει. Και ενώ στο παγκόσμιο οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης έχουν αρχίσει να κατρακυλούν, στην Κύπρο παρατηρείται απειροελάχιστη μείωση.

Το κλασσικό παραμύθι του «παλιού στοκ» που έμεινε στα ντεπόζιτα των βενζινάδικων, δυστυχώς καλά κρατεί. Κάποιοι φαίνεται να αισχροκερδούν στην πλάτη του Κύπριου καταναλωτή.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως όταν υπάρχει αύξηση της τιμής του πετρελαίου, είναι θέμα ωρών να αλλάξουν οι τιμές στα πρατήρια στο νησί μας, ενώ όταν υπάρχει μείωση πάντα υπάρχει το «παλιό ακριβό απόθεμα».

Μέχρι πότε οι πολίτες της Κύπρου θα πληρώνουν ένα από τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη και κάποιοι να κερδίζουν εις βάρος τους;

Ήρθε – και παρήλθε – η ώρα η Κυβέρνηση να δει πιο «ζεστά» τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η Κυπριακή Δημοκρατία, εδώ και σειρά χρόνων είχε στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές όμως οι προσπάθειες που έγιναν ήταν μηδαμινές και δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η μεγάλη καθυστέρηση και τα εμπόδια που τέθηκαν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και υγραεροποίησης χρεώνεται στις εκάστοτε και τη σημερινή Κυβέρνηση.

Ίσως πρέπει άμεσα να εκδοθεί από τον υπουργό διάταγμα ελέγχου της τιμής των πετρελαιοειδών για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.