Δικαίως ο σύνδεσμος προστασίας δανειοληπτών τραπεζών ανησυχεί για τη συνέχιση του ανελέητου κυνηγητού των δανειοληπτών και το ξεπούλημα της περιουσίας οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι τράπεζες έχουν εντατικοποιήσει τις διαδικασίες ιδιωτικών πλειστηριασμών με όσο το δυνατόν κοντινότερες ημερομηνίες ξεπουλήματος περιουσιών, εξυπηρετώντας έτσι τα δικά τους συμφέροντα.

Βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν έχει ληφθεί υπόψη η υπόσχεση της Κεντρικής Τράπεζας περί εναλλακτικών μέτρων προκειμένου οι τράπεζες να προωθήσουν αναδιαρθρώσεις αντί της εκποίησης που σήμερα σπεύδουν επισταμένα και με ταχύτατους ρυθμούς να πραγματοποιήσουν.

Δυστυχώς η επίδειξη εμπιστοσύνης στις τράπεζες και του εξαναγκασμού της Βουλής προς ψήφιση νομοσχεδίων που δίνουν πάντα στις τράπεζες το πλεονέκτημα, έχει αποτύχει πλήρως.

Αναμένοντας ότι η ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία θα εξετάσει στις 24 Σεπτεμβρίου τις αναφορές και παραπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις τρεις νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων για τις εκποιήσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες, θα λάβει την ορθή απόφαση, καλούμε τις τράπεζες να τερματίσουν την τακτική του ταχύτατου ρυθμού πλειστηριασμού περιουσιών αφήνοντας τον δρόμο άστεγους ή και ανέργους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέσαμε εισήγηση στη Βουλή να συζητηθεί άμεσα η κατάσταση με τις εταιρείες διαχείρισης περιουσίας των τραπεζών – Funds, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των δανειοληπτών και της κοινωνίας.