Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συνεχίζουν την ίδια τακτική των υποχωρήσεων μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αυτοί που δεν τολμούν να θέσουν θέμα για την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο πως θα διεκδικήσουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό ή θα υπερασπιστούν το κυπριακό φυσικό αέριο;

Μετά τη χθεσινή τροπολογία που υπερψήφισαν τα δύο κόμματα, ο κ. Ακιντζί δεν έχει κανέναν λόγο να μην είναι ευχαριστημένος, αφού κέρδισε αυτό που ήθελε.

Ο τρόπος που το ΔΗΣΑΚΕΛ επέλεξε να ικανοποιήσει την απαίτηση Ακιντζί ήταν προκλητικός. Δεν τόλμησε καν να δεχτεί την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ψήφισμα που θα καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην προσεχή συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί, να ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων που να εμπεδώνουν μέτρα συμφιλίωσης αμοιβαίου χαρακτήρα, όπως π.χ. την άμεση αφαίρεση από τον Πενταδάκτυλο της τεράστιας σημαίας του ψευδοκράτους.

Το μέγεθος της δουλικότητας της ηγεσίας των δύο κομμάτων είναι απερίγραπτο.

Φοβούνται μη δυσαρεστήσουν τον κ. Ακιντζί που δεν θέλουν να του ζητήσουν καν αμοιβαιότητα και αντίστοιχη κίνηση καλής θέλησης.

Από την άλλη πλευρά είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τον κατοχικό ηγέτη να δηλώνει ότι “πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε μια νέα αρχή και να δημιουργήσουμε μια νέα δομή όπου θα επικρατήσουν συνθήκες μόνιμης ειρήνης”.

Ο κ. Ακιντζί τόνισε πάλι ότι “δεν έμεινε πολύς χρόνος” συνδέοντας προφανώς τις συνομιλίες με τις εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο.

Εντελώς… τυχαία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Κασουλίδης επέλεξαν σε συνεντεύξεις τους – στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και στο ΚΥΠΕ αντίστοιχα – να τονίσουν ότι το φυσικό αέριο αποτελεί “τεράστιο κίνητρο για τη λύση του Κυπριακού”.

Ίσως τελικά το επόμενο αίτημα του κ. Ακιντζί θα σχετίζεται με τις εξελίξεις στο ενεργειακό επίπεδο; Θα ζητήσει να σταματήσουν οι γεωτρήσεις και το ΔΗΣΑΚΕΛ θα υπακούσει για να μην επηρεαστούν οι συνομιλίες; Οψόμεθα !