Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεδρίασε χθες το βράδυ και μεταξύ άλλων συζήτησε το θέμα των προεδρικών εκλογών.

Η Πολιτική Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ενότητα των πέντε κομμάτων στη βάση συμφωνημένου προγράμματος και την επιλογή κοινού υποψηφίου του χώρου απέναντι στο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, των δύο κομμάτων που έχουν σχεδόν την ίδια θέση στο κυπριακό και τις ίδιες πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία και στα προβλήματα του πολίτη.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η εξεύρεση μίας αξιόπιστης πρότασης ενώπιον της κοινωνίας και των πολιτών, μιας πρότασης ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου στις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές.

Η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετακίνητη, όπως κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη, από τον περασμένο Αύγουστο, ήτοι να είναι ένας ο /η υποψήφιος/α και οι προγραμματικές συγκλίσεις να αφορούν όλο το φάσμα των πολιτικών και όχι μόνο το κυπριακό.

Η επιλογή ενός υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο, που όπως είναι και η πρότασή μας, το ορθότερο θα ήταν αυτός ο υποψήφιος να μην είναι αρχηγός κόμματος, παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να προτείνουμε και να καταθέτουμε εισηγήσεις στην προσπάθεια μας για ενότητα των πέντε κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών που εκπροσωπούν.