Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης και ο Επαρχιακός Γραμματέας Οικολόγων Πάφου κ. Ανδρέας Ευλαβής, συναντήθηκαν με τους κοινοτάρχες των κοινοτήτων Αναρίτας, Κουκλιών, Τίμης και ομάδα κατοίκων της περιοχής Αχέλειας και Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο εγκατάστασης εργοστασίων επεξεργασίας χρυσού στη βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατανοεί τις ανησυχίες των κοινοτικών αρχών και των κατοίκων, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της αδειοδότησης του εργοστασίου χρυσού στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να μεταφέρει τις ανησυχίες των κατοίκων των επηρεαζόμενων κοινοτήτων στις αρμόδιες αρχές.

Από τη διερεύνηση του προέκυψε ότι ήδη έχει παραχωρηθεί τεμάχιο γης στη συγκεκριμένη εταιρεία στη βιομηχανική περιοχή Αγίας Βαρβάρας, εξέλιξη που βρίσκουμε ανησυχητική. Ο Επαρχιακός Γραμματέας Πάφου κ. Ανδρέας Ευλαβής δήλωσε τα εξής: «Η Επαρχιακή Επιτροπή των Οικολόγων Πάφου θα είναι στο πλευρό των κατοίκων, γιατί τα θέματα υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να τίθενται πάντα υπεράνω των οποιονδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου