Επειδή παρατηρούμε ότι πολλά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν ειδήσεις από την Βουλή των Αντιπροσώπων κατά ένα ισοπεδωτικό και άδικο για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τρόπο, νιώθουμε ότι πρέπει να προβούμε στην εξής διευκρίνιση με την ευκαιρία της χτεσινής έγκρισης από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της αποδέσμευσης επιπλέον θέσεων προαγωγών στο δημόσιο τομέα και ακόμα, την δαπάνη για λιμουζίνες και άλλα αυτοκίνητα.

Πάγια θέση μας είναι ότι δεν ψηφίζουμε καμία θέση προαγωγής στο δημόσιο τομέα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην συμφωνία κυβέρνησης – κομμάτων και ΠΑΣΥΔΥ για πάγωμα νέων προσλήψεων και αποπαγοποίηση χιλιάδων θέσεων προαγωγών.

Συνεπώς καλό είναι (και δίκαιο) στα σχετικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ να αναφέρεται η διαφοροποίηση των Οικολόγων από τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Διαφοροποίηση επίσης υπήρξε και από τις απόψεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για την αποδέσμευση του κονδυλίου για την αγορά και άλλων λιμουζινών και ρυπογόνων αυτοκινήτων.

Το πρωί ο Υπουργός Εμπορίου επανέλαβε όπως και πέρσι την εξαγγελία του για προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το απόγευμα η κυβέρνηση ζήτησε την επιπλέον αποδέσμευση κονδυλίων για 10 αυτοκίνητα χωρίς ούτε ένα να είναι ηλεκτρικό στο σύνολο των (62+10) οχημάτων που αναμένεται να αγοραστούν το 2017.