Η απόφαση των γονέων του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Πισσουρίου να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους την παρακολούθηση των μαθημάτων, μέχρι την απομάκρυνση παρακείμενης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, είναι δικαιολογημένη. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στεκόμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία των γονέων, που εύλογα ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους.

Μετά από επιτόπια επίσκεψη και επικοινωνία του με το Σύνδεσμο Γονέων, ο κ. Ανδρέας Ευλαβής ανέφερε: “Θεωρούμε δικαιολογημένη την ανησυχία των γονιών, όταν βλέπουν τα παιδιά τους να εκτίθενται στην ακτινοβολία της κεραίας κινητής που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο και το κράτος να απουσιάζει και πάλι. Θα πρέπει μάλιστα να τονίσουμε πως το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων και μη αδειοδοτημένων κεραιών κινητής, είναι μείζον, αφού όπως προέκυψε μετά από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποδείχτηκε πως λιγότερες από τις μισές κεραίες λειτουργούν εντός των νόμιμων πλαισίων. Η συγκεκριμένη μάλιστα κεραία δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε καν η απαιτούμενη πολεοδομική άδεια. Είναι προφανές πως η άμεση απομάκρυνσή της, είναι η μόνη επιλογή”.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προτείνει την τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να απαγορεύεται η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση 200 μέτρα από σχολείο, γηροκομείο ή άλλο σχετικό ίδρυμα.