Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για το ύψος της ποινής που επέβαλε το δικαστήριο σήμερα για τη γνωστή υπόθεση της κακοποίησης του σκύλου Θάντερ.
Θεωρούμε ότι τέτοιες ποινές δεν είναι αποτρεπτικές για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά και βεβαίως δεν τιμούν την κοινωνία μας, η οποία δυστυχώς στιγματίζεται από περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει επανειλημμένα ζητήσει αυστηρότερες ποινές αλλά και μια πιο αποτελεσματική πολιτική για αντιμετώπιση της κακοποίησης των ζώων. Αυτή η πολιτική πρέπει η πολιτεία να εφαρμόσει άμεσα. Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει την εφαρμογή του νόμου για την αστυνομία των ζώων. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε με εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις 12 Ιουνίου 2012 και από τότε έγιναν πολλά διαβήματα προς υλοποίηση της αλλά δυστυχώς συναντούμε άρνηση από τους αρμοδίους.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος αλλά και να εφαρμοστούν αυστηρές ποινές σε όσους προβαίνουν σε κακοποιήσεις ζώων.

Επίσης καλούμε το Γενικό Εισαγγελέα να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου και να ζητήσει αυστηρότερη ποινή. Ελπίζουμε αυτήν τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο να λειτουργήσει καθοδηγητικά και να αποφασίσει καθορίζοντας αυστηρότερα επίπεδα ποινών.