Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) εξακολουθεί να μην κατανοεί γιατί ο Δήμος Στροβόλου με νέα του ανακοίνωση, απαγόρευσε την παρουσία σκύλων στον πεζόδρομο του Πεδιαίου.

Σε μεγάλο βαθμό κατανοούμε τους φόβους για την παρουσία σκύλων σε πάρκα και παιδότοπους, αν και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ευθύνη των ιδιοκτήτων να φροντίζουν για την ασφάλεια και την υγιεινή και των αρχών να τους ελέγχουν αποτελεσματικά. Την ανευθυνότητα των αρμοδίων, την πληρώνουν τελικά τα ζώα.

Εκτιμούμε επίσης το γεγονός ότι ο Δήμος Στροβόλου υιοθέτησε την εισήγηση μας και δημιούργησε στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου, ειδικό χώρο για ελεύθερη βόλτα σκύλων.

Δεν κατανοούμε όμως γιατί ενώ στα εκατοντάδες χιλιόμετρα πεζοδρόμια της περιοχής του Δήμου Στροβόλου, στα άδεια οικόπεδα, τους ανοικτούς χώρους κ.ο.κ., επιτρέπεται η παρουσία σκύλων, εφόσον βρίσκονται δεμένοι με λουρί υπό την στενή επιτήρηση του ιδιοκτήτη και απαγορεύεται να συμβαίνει το ίδιο στα λίγα χιλιόμετρα του πεζόδρομου, όπου πολλοί θέλουν να απολαύσουν το περπάτημα τους μαζί με το σκύλο τους.

Τα ίδια τα ζώα αισθάνονται διαφορετικά όταν περπατούν στην ομορφιά του πεζόδρομου, όπως και ο άνθρωπος. Δεν κατανοούμε λοιπόν γιατί συνεχίζεται αυτή η παράλογη απαγόρευση. Ζητούμε από το Δήμο Στροβόλου να αλλάξει την απόφαση του.