Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με την παράνομη ανέγερση οικοδομής από την Μητρόπολη Κωνσταντίας στην περιοχή προστασίας της Φύσης, στο Κάβο Γκρέκο.

Στην επιστολή του ο κ. Περδίκης αναφέρει συγκεκριμένα :

“Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να εμπλέκεται η Εκκλησία της Κύπρου σε ένα περιβαλλοντικό σκάνδαλο.

Αναφερόμαστε στην παράνομη έναρξη εργασιών και την κατασκευή ιερού ναού σε περιοχή προστασίας της Φύσης στο Κάβο Γκρέκο / Αγία Νάπα.

Η υπόθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας παρόμοιας αναφοράς στην περίπτωση της ανέγερσης οικοδομών στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, όπου και πάλιν φαίνεται να έχουν ανεγερθεί οικοδομές χωρίς τις απαιτούμενες πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες και χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών περιοχών προστασίας της Φύσης.  

Θέλουμε να σας εισηγηθούμε να κάνετε προσωπική παρέμβαση προς τη Μητρόπολη Κωνσταντίας να κατεδαφίσει όλες τις παράνομες οικοδομές και να ακολουθήσει την πρέπουσα διαδικασία αδειοδότησης.

Επίσης εισηγούμαστε, με απόφαση της Συνόδου να κληθούν όλες οι εκκλησιαστικές αρχές, σε περίπτωση που προχωρούν στις όποιες οικοδομικές εργασίες, να ακολουθούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και ιδιαιτέρως να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ανάγκη για σεβασμό και διαφύλαξη των περιοχών του Ευρωπαϊκού δικτύου οικοτόπων Νατούρα 2000. ”

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος  Περδίκης στην επιστολή του, αναμένει την θετική ανταπόκρισή της εκκλησίας στο δίκαιο αίτημα για αποκατάσταση μιας ευαίσθητα περιβαλλοντικής περιοχής.