Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνει δημόσια έκκληση προς τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να μην εγκλωβιστεί σε αντιπαραθετικά σύνδρομα και να ακούσει τη φωνή του λαού του οποίου είναι ο εκλεγμένος ηγέτης. Δεν μπορεί να μην έχει διαπιστώσει μετά κι από την χθεσινή απόρριψη των δυο αναπομπών, από την συντριπτική πλειοψηφία της ολομέλειας της Βουλής, ότι η κοινωνία ζητά καθολική παροχή της σύνταξης χηρείας για τους άνδρες ενώ ταυτόχρονα ζητά μία μικρή αναβολή λίγων μηνών για την εφαρμογή των τετράμηνων εξετάσεων.

Οργανώσεις πολιτών, εμπλεκόμενοι φορείς, απλοί πολίτες, με πολλούς και διάφορους τρόπους καλούν τον Προέδρο Αναστασιάδη να κάνει σοφή χρήση των συνταγματικών του εξουσιών και να μην προχωρήσει σε αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο των δυο νόμων που ψήφισε η Βουλή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε – ακόμα και πριν την χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής – εκφράσει την ετοιμότητα μας να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε προεδρική πρόσκληση για διάλογο και εξεύρεση συναινετικής λύσης.

Αν Προέδρος Αναστασιάδης επιλέξει την συνεννόηση με τη Βουλή και την κοινωνία, αυτό θα είναι και μια προσωπική του επιτυχία. Αν επιλέξει την σύγκρουση με την κοινωνία και τη Βουλή και προσφύγει με αναφορά στο Ανώτατο, τότε θα είναι μια αποτυχία για την Κύπρο.