Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Βουλή δεν έκανε αποδεκτό τον εμπαιγμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ωσάν να μην έχει την λύση στα χέρια του σε σχέση την σύνταξη χηρείας, είχε αναπέμψει τον νόμο στη Βουλή, επειδή προνοούσε αύξηση του προϋπολογισμού του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων για τα επόμενα λίγα χρόνια.

Επειδή είχαμε αντιληφθεί ακριβώς τα βήματα, αλλά και την δικαιολογία με την οποία ο Πρόεδρος θα αναπέμψει τον νόμο που διαμορφώθηκε μετά που η πλειοψηφία των βουλευτών που υποστήριξαν την τροπολογία του ΑΚΕΛ και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Πρόεδρος των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης απέστειλε επιστολή στον κ. Αναστασιάδη πριν λίγες ημέρες (επισυνάπτεται). Σε αυτή, εκτός από την έκκληση να μην αναπεμφθεί ο νόμος, αναφερόταν και η λύση στο αναλογιστικό κενό λόγω του οποίου αναπέμπεται ο νόμος πίσω στη βουλή. 

Ωστόσο, αντί ο κ. Αναστασιάδης να σεβαστεί την θέση της βουλής και της κοινωνίας για παροχή της σύνταξης χηρείας σε όλους τους άντρες (γύρω στις 7000 σήμερα), μελετώντας την εισήγηση των Οικολόγων και σεβόμενος το δικαίωμα όλων προς ίση μεταχείριση, προέβη στην αχρείαστη πράξη της αναπομπής, υπό την απειλή ότι αν η βουλή δεν πράξει όπως θέλει, θα προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο.

Ακόμα πιο πολύς θα είναι ο εμπαιγμός να φορτώσει την καθυστέρηση που θα παρατηρηθεί στις πληρωμές, λόγω των ενεργειών του, στη βουλή η οποία προσπαθεί να αποκαταστήσει την αδικία που έφερε με δικό της νομοσχέδιο η κυβέρνηση Αναστασιάδη προς ψήφιση.