Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας  κ. Ανδρέα Βύρα, αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 09:30 το πρωί στο Δημαρχείο Λάρνακας.

Θυμίζουμε ότι είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας, τον Μάιο του 2023 και είχαμε πληροφορηθεί ότι τα σχέδια προνοούσαν την επέκταση του χώρου στάθμευσης, την κατασκευή πίστας για ποδηλάτες και τροχοσανίδες, την ανέγερση αναψυκτήριων κλπ.

Ξεκαθαρίσαμε ότι ως Οικολόγοι τασσόμαστε υπέρ της αναβάθμισης του πάρκου και του εμπλουτισμού των δραστηριοτήτων στην περιοχή, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει εκκοπή δέντρων και κατασκευές από μπετόν στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Λάρνακας που συνορεύει με την Αλυκή, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της χωράς μας.

Είχαμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένα τις ανησυχίες μας, οι οποίες αναμέναμε ότι θα γίνουν σεβαστές. Ωστόσο φαίνεται ότι έργα ξεκίνησαν, οδεύουν προς την λάθος κατεύθυνση και το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να αντιδρούν.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμερίζεται πλήρως τις αντιδράσεις των κατοίκων, στηρίζει τη διαφωνία τους και θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για να ανατραπεί η καταστροφή του πάρκου. Ήδη συμμετείχαμε στην πρώτη συνάντηση πολιτών που έγινε για το θέμα αυτό και αύριο θα συζητήσουμε για το Παττίχειο πάρκο με τον Δήμαρχο.