Με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η Βουλή των αντιπροσώπων σήμερα ψήφισε ομόφωνα υπέρ του προσχεδίου ψηφίσματος καταδίκης των ενεργειών της Τουρκίας για δημιουργία πυρηνικής μονάδας στην περιοχή Άκκιουγιου. Στο ίδιο ψήφισμα καλείται η Ρωσία να αποσύρει το ενδιαφέρον από τα σχέδια κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκκιουγιου.

Ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας που έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στην Τουρκία απέχει μόλις 90 χλμ. από τις ακτές της Κερύνειας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε εδώ στην Κύπρο με ελαφρότητα, γιατί συνιστά απειλή για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια για όλους τους κατοίκους του νησιού μας.

Ήδη βρισκόμαστε σε συντονισμό με οργανώσεις και συλλογικούς φορείς από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, ως τις πλέον επηρεαζόμενες περιοχές. Το σημερινό ομόφωνο ψήφισμα μας οπλίζει ακόμη περισσότερο στον παγκόσμιο αγώνα για αποτροπή της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκκιουγιου.