Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και o Παγκύπριος Οικολογικός Αγροτικός Σύνδεσμος «Οικοαγροτικός», ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλα οργανωμένα σύνολα και πολίτες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κινητοποίησης ενάντια στη Monsanto. Αύριο Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στέλνουμε το μήνυμα ενάντια στους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς, με την πορεία διαμαρτυρίας που θα εκκινήσει από την πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία, στις 18.00 μ.μ.

Στο πλαίσιο της αυριανής πορείας, καταβάλλεται επίσης προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, αλλά και δυναμικής αντίδρασης ενάντια στην Monsanto, η οποία επιδιώκει να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, πουλώντας γενετικά τροποποιημένους σπόρους και προϊόντα, αλλά και καταστροφικά φυτοφάρμακα, πάντα με τη συνοχή μερίδας πολιτικών ηγετών από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον καταβάλλεται προσπάθεια να αποκτήσει γνώση το κοινό για την επικινδυνότητα ειδικών φυτοφαρμάκων, όπως το Roundup, το οποίο σύμφωνα με μελέτες είναι καρκινογόνο. Είναι γι αυτό το λόγο που τα τελευταία 20 χρόνια ζητούμε την απόσυρση του. Παράλληλα στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης, για την Monsanto και τους ΓΤΟ την ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Κένεντυ στην Πάφο, δίνουμε το ίδιο μήνυμα.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας σ’ αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της Monsanto. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερό μέλλον σε μας και τα παιδιά μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση .Είναι κάτι που αφορά όλους μας και κυρίως τα παιδιά μας.