Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε ενώσει τη φωνή μας εδώ και πολύ καιρό με τους πολίτες της Λάρνακας και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων πετρελαιοδεξαμενών.

Τα πρόσφατα ατυχήματα έκαναν την απαίτηση μας ισχυρότερη και την ανησυχία των Λαρνακέων εντονότερη.

Χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κος Γιώργος Περδίκης, μαζί με αντιπροσωπεία του Κινήματος, επισκέφθηκαν την Λάρνακα και συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις του θέματος μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και Υγραερίου από την Ακτογραμμή της Λάρνακας και περιοχής Δήμου Λειβαδιών στην Περιοχή Βασιλικού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Τοπικές Αρχές της μείζονος Λάρνακας, εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών κος Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την ανησυχία του για την διαιώνιση του προβλήματος αυτού το οποίο δυστυχώς χρονίζει και ας έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις. Τονίζοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις προς την πολιτεία ώστε να εφαρμοστούν τα χρονοδιαγράμματα που ετέθησαν για τη μεταφορά των πετρελαιοδεξαμενών.  

Τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπερ της οργάνωσης λαϊκών κινητοποιήσεων που θα στηρίξουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να εφαρμοστεί το υπουργικό διάταγμα και να επιβληθούν ποινές στις εταιρείες που δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα απομάκρυνσης.